Innovation & Forskning

Bli kvitt träningsvärk och stela muskler med en massagepistol

Många gånger kan det vara svårt att veta, vilken massagepistol på marknaden som passar en själv bäst. Tills Flowgun kom.

Kan insulinresistens orsaka fibromyalgi?

Läkemedel för att behandla insulinresistens har visat sig kunna dämpa smärtan hos personer som lider av muskelsjukdomen fibromyalgi, enligt ny forskning från Texas universitet. Upptäcken gör det möjligt att lättare identifiera och behandla fibromyalgi, som i vanliga fall är svårbehandlad.

Molekyl som dämpar kronisk smärta identifierad

En molekyl som reglerar inflammation har visat sig att även kunna dämpa smärta, visar ny forskning från Hiroshima University i Japan. Forskarna lyckades sänka smärtkänsligheten hos möss med kronisk smärta genom att aktivera molekylen. Studien ger hopp om att utveckla ett effektivt läkemedel mot kronisk smärta.

Var börjar kronisk smärta? Forskarna närmar sig svaret

Forskare har identifierat uppemot 100 gener som aktiveras hos personer som lider av kronisk smärta, visar ny forskning från ett samarbete mellan fyra amerikanska universitet. De nya forskningsrönen möjliggör en mer riktad och effektiv behandling för miljoner av människor som lider av diagnosen.

Nytt blodprov kan snabbare upptäcka fibromyalgi

I en ny studie från Ohio State University har forskare lyckats identifiera molekylära markörer som endast finns i blodet hos personer med fibromyalgi. Upptäckten kan leda till en snabbare och mer precis diagnos.

Kvinnor med fibromyalgi vinner på styrketräning

Forskning från Sahlgrenska akademin visar att kvinnor med fibromyalgi drar stora hälsofördelar av styrketräning.

Terapi ger hopp till patienter med fibromyalgi

Psykoterapi som hjälper patienter bearbeta traumatiska upplevelser eller relationsproblem kan hjälpa personer minska smärta vid fibromyalgi visar ny studie.

Yoga inte skonsamt och säkert för alla

Många anser att yoga är en säker och skonsam form av träning men ny forskning visar att övningarna är långt ifrån riskfria och kan orsaka skador som håller i sig under lång tid.

Magnetstimulering hjälpte vid fibromyalgi

Enligt en ny liten studie så blev patienter med fibromyalgi hjälpta av behandling med transkraniell magnetstimulering.